Skip links

Despre noi

Mentor Construct este o companie de antrepriză generală în proiectare, înființată în 2009 la Cluj-Napoca. Suntem o echipă multidisciplinară formată din arhitecți, ingineri în domeniul construcțiilor, eficienței energetice și instalații, auditori energetici, experți tehnici, ingineri geologi, topografi și devizieri.

Suntem orientați spre beneficiari și contribuim activ la dezvoltarea durabilă a comunităților din România.

Clienții noștri sunt comunitățile locale, dezvoltăm proiecte pentru și împreună cu membrii acestora, cât și companii private care aduc plus valoare zonei în care activează.

15
Ani de experiență

Misiune

Proiecte Sustenabile


Creăm proiecte care sunt mai prietenoase cu mediul și care reduc impactul negativ asupra resurselor naturale.

Integrare în Specificul Local


Înțelegem specificul și cultura locală, astfel putem crea proiecte care se integrează armonios în mediul înconjurător.

Îmbunătățirea Calității Vieții Locuitorilor


Proiectele de dezvoltare durabilă aduc o serie de beneficii concrete pentru locuitorii comunităților respective.

Oferim

PROFESIONALISM

Angrenăm oameni valoroși cu expertiză în domeniu și abordăm fiecare proiect cu unicitate și individualitate. Abordăm conceptul la fiecare lucrare în parte, ca parte integrantă din proiect.

SIGURANȚĂ

Oferim servicii de antrepriză generală în proiectare, aici include proiectare arhitecturală, structural și de instalații, expertiză tehnică, studii de fundamentare, documentație pentru avize, audit energetic și asistență tehnică pe șantier.

TRANSPARENȚĂ

Claritate în comunicare, claritate în soluția tehnică oferită și în relația cu clientul, transparență în luarea deciziilor. Comunicăm constant parcursul proiectului, clientul fiind informat și implicat în luarea deciziilor.

RESPECT

Implicarea și consilierea clientului. Asumarea termenelor de predare.

Vorbesc despre noi faptul că...

Ascultăm activ, apoi întrebăm

Înainte de a oferi orice soluție tehnică. De aici rezultă nevoile reale ale beneficiarilor.

Fundamentăm, apoi propunem soluții

Vizităm amplasamentul înainte de a creiona; poate ne influențează punctele cardinale, sau configurația terenului sau vecinătățile.
Cercetăm constant piața de materiale de construcții și avem discuții cu furnizorii de materiale. Analizăm variantele posibile și oferim beneficiarului varianta optimă și conformă cu nevoile sale, cu legislația în vigoare și constrângerile urbanistice specifice.

Detaliile, apoi ansamblul

Detaliile vorbesc despre proiect. Noi credem asta, astfel că nu ne grăbim și acordăm atenție la detalii. Indiferent de faza de proiectare (Studiu de Fezabilitate, Documentație pentru Avizarea Lucrarilor de Intervenție, Proiect Tehnic și Detalii de execuție) suntem la fel de implicați în proiect. Este proiectul nostru, este unic și ne recomandă.

Valorile noastre

Fiecare dintre noi avem o părere și o împărtășim în echipă; poate fi ideea de la care se conturează Conceptul; ascultăm cu atenție clientul, pentru a-i oferi soluția optimă în funcție de nevoile sale.

Suntem mereu în căutarea celor mai bune soluții pentru proiectele noastre. Integrăm în procesul creativ software de ultima generație, precum și ședinte de brainstorming.

Proiectele noastre sunt realizate în funcție de necesitățile și constrângerile urbanistice specifice; rezultă astfel proiecte diverse cu funcțiuni unice. Așa suntem și noi, fiecare cu “diversitatea lui”, iar noi credem că diversitatea echipei este o componentă care aduce plus valoare proiectului.

Proiectele noastre sunt rezultatul muncii întregii echipe. Echipa din care fac parte, pe langă arhitecți, colaboratori cu expertiză precum ingineri structuristi și instalații, geologi, topometriști, economiști, manageri de proiect, auditori energetici si experți tehnici, oameni cu vastă experiență în domeniile în care activează, unii dintre ei fiind cadre universitare.

Pentru a ne atinge obiectivul și anume a crea proiecte de calitate, privim și analizăm din mai multe perspective temele de proiectare. Integrăm în procesul de proiectare și alți parteneri care aduc valoare adăugată proiectului. Rezultă astfel soluții non-conformiste, care acoperă nevoile utilizatorilor finali.

Servicii

Servicii complete de proiectare integrată și creativă pentru orice tip de construcții civile: investiție publică investiție privată

Studiu de fezabilitate, documentație pentru autorizarea lucrărilor de intervenții (SF, DALI)

Proiect tehnic, detalii de execuție, documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire (PT+DDE, DTAC)

Documentație pentru obținerea Certificatului de Urbanism respectiv a Avizelor

Analiză cost-beneficiu (ACB)

Ridicări topografice și studii geotehnice

Studii de preformanță energetică / Audit energetic

Expertiză tehnică

Asistență tehnică pe șantier

Personal

Ionel Timiș

Manager General

Anita Deac

Arhitect

Bogdan Dragomir

Arhitect

Emanuel Megyesi

Manager Tehnic

Laura Pop

Arhitect

Dragoș Silaghi

Arhitect

Andreea Ileșoi

Arhitect

Ștefan Gîlea

Inginer de rezistență

Andrada Todea

Arhitect

Alina Briciu

Expert Achizitii

Claudia Băcilă

Asistent Manager

Claudiu Pintea

Business Development Manager

Robert Kadar

Arhitect

Paul Sîngiorzan

Arhitect

Certificări

Calificări și autorizații

Autorizație pentru proiectarea sistemelor și instalațiilor de limitare și stingere a incendiilor.

Autorizație pentru proiectarea sistemelor și instalațiilor ventilare pentru evacuarea fumului și gazelor fierbinți, cu excepția celor de tip natural organizat.

Autorizație pentru proiectarea sistemelor și instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu.

Licență pentru proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției.

Colaboratori

Clienți

MUNICIPIUL ALBA IULIA, JUD. ALBA ■ MUNICIPIUL SALONTA, JUD. BIHOR ■ MUNICIPIUL SEBEȘ, JUD.ALBA ■ MUNICIPIUL TURDA, JUD. CLUJ ■ MUNICIPIUL DEVA, JUD. HUNEDOARA ■ MUNICIPIUL BRĂILA, JUD. BRĂILA ■ UAT ORAȘUL BORȘA,  JUD. MARAMUREȘ ■ UAT ORAȘUL JIBOU, JUD.SĂLAJ ■ ORAȘUL NEGREȘTI-OAȘ, JUD. SATU MARE ■ COMUNA APA, JUD. SATU MARE ■ COMUNA BĂIȘOARA, JUD. CLUJ ■ COMUNA BIXAD, JUD. SATU MARE ■ COMUNA BUCERDEA GRÂNOASĂ, JUD. ALBA ■ COMUNA BUCURESCI, JUD. HUNEDOARA ■ COMUNA CĂMĂRAȘU, JUD. CLUJ ■ COMUNA CODLEA, JUD. BRAȘOV ■ COMUNA CRISTIAN, JUD. BRAȘOV ■ COMUNA DEALU, JUD. HARGHITA ■ COMUNA FRATA, JUD. CLUJ ■ COMUNA GÂLGĂU, JUD. SĂLAJ ■ COMUNA LUNCA MUREȘULUI, JUD. ALBA ■ COMUNA MEREȘTI, JUD. HARGHITA ■ COMUNA MINTIU GHERLII, JUD. CLUJ ■ COMUNA MOFTIN, JUD. SATU MARE ■ COMUNA SĂSCIORI, JUD. ALBA ■ COMUNA STREMȚ, JUD. ALBA ■ COMUNA ZALHA, JUD. SĂLAJ ■ INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CINEGETICĂ ȘI RESURSE MONTANE MIERCUREA-CIUC, JUD. HARGHITA ■ UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ-NAPOCA, JUD. CLUJ ■ REWE PROJEKTENTWICKLUNG ROMANIA S.R.L. (PENNY)